Letališče Ljubljana – Brnik

Letališče Ljubljana – Brnik, sicer imenovano po Jožetu Pučniku, pomeni okno v svet. Od tu lahko pošljete, prejmete, potujete praktično v vsak kotiček tega sveta.

Trenutno je najbolj zahtevna varnost in če gre za varnost pošiljke ali potnika, potem lahko pošiljka ali potnik obtičita že na letališču Brnik, na vmesnih letališčih ali prideta z zamudo na končno destinacijo.

V letalskem prometu večina pošiljk potuje na potniških avionih, to pomeni, da imata potnik in njegova prtljaga vso prednost pred kargom (pošiljkami). Ko se peljete z letalom, sedite »nad« kargom, torej nad vso prtljago in kargo pošiljkami, ki so tedaj na letalu (on board). Zato vsako nespoštovanje pravil lahko pomeni kritično točko v varnosti za potnike, posadko, letalo in vso prtljago in kargo naložen na tem letalu.

11. september z napadom na WTC v New Yorku je pomenil veliko prelomnico za vso svetovno letalsko industrijo, od takrat naprej se pojavljajo le nove in nove zahteve, da bi zagotovili največjo možno varnost letalskega prometa.

Torej, v letalskem prometu se vozi vse, od igle do slona, vendar je najbolj običajno splošno blago – general cargo, potem se prevaža hrana in pijača, blago z nevarnimi lastnostmi pod le določenimi pogoji, pri tem blagu je kar nekaj stvari, ki so prepovedane za letalski prevoz in se jih ne da prepeljati z letalom, žive živali, pošta (mail), vrednostne pošiljke (VAL): denar, zlato, dragulji, vse kar presega vrednost 1.000,00 USD po kilogramu.

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se